Ceny ropy stagnujú

02.10.2012 Celý región

Singapur 2. októbra (TASR) - Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa predáva okolo úrovne 92,50 USD (71,83 eura). Počas pondelka (1. 10.) čierne zlato mierne posilnilo vďaka správe o vývoji amerického výrobného sektora, ktorý v septembri vzrástol prvý raz po štyroch mesiacoch.

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s novembrovým kontraktom sa dnes ráno o 8.02 h SELČ predával po 92,45 USD. To je o 3 centy menej ako v pondelok na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas pondelka posilnil o 29 centov a uzavrel na úrovni 92,48 USD za barel. Novembrový kontrakt na ropu Brent sa dnes ráno predával po 112,19 USD/barel, čo znamená, že jeho cena zostala na rovnakej úrovni, na ktorej v pondelok zatvorila obchodovanie.

Analytici spoločnosti Capital Economics tvrdia, že slabne impulz, ktorý dostali ceny ropy po rozhodnutí americkej centrálnej banky (Fed), že spustí tretie kolo kvantitatívneho uvoľňovania. Trh sa namiesto toho zrejme začne sústreďovať na zhoršovanie ekonomickej a finančnej situácie, ktoré bolo príčinou rozhodnutia Federálneho rezervného systému podporiť ekonomiku.

Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.
 

Vyberte región